S.C. KSANA ART AND COLOUR S.R.L. certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum și a Ordonanței nr. 34/2014 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se numără (enumerarea neavând un caracter limitativ):

a. Dreptul de a cere S.C. KSANA ART AND COLOUR S.R.L. să vă confirme dacă prelucrează sau nu datele dumneavoastă personale, în mod gratuit pentru o solicitare pe an;

b. Dreptul de a cere S.C. KSANA ART AND COLOUR S.R.L. să rectifice, să actualizeze, să blocheze sau să șteargă, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor Legii nr. 677/2001;

c. Dreptul de a cere S.C. KSANA ART AND COLOUR S.R.L. să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor  personale;

d. Dreptul de a cere S.C. KSANA ART AND COLOUR S.R.L. să înceteze expedierea de mesaje promoționale solicitate inițial în mod voluntar. Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna și trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa contact@lectiidemachiaj.com;

e. Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului său, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”) ne rezervăm dreptul de a adapta și modifica ghidul de prelucrare a datelor în folosul consumatorilor oricând va fi necesar, în mod legal, justificat și fundamentat, atunci când modificările legislative impun acest demers în activitățile prin care prelucrăm datele tale.

CE DATE PRELUCRĂM DESPRE TINE?

Ce sunt datele personale?

Datele personale înseamnă orice date sau informații care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a-ți transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (cum ar fi preferințele și obiceiurile tale la cumpărături, IP-ul computerului tău, dar, asociate cu persoana ta, ne ajută să te putem identifica și se circumscriu astfel noțiunii de ”date personale”.

Intenția noastră este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare pentru înregistrarea ta, efectuarea, plasarea și finalizarea comenzilor tale și pentru livrarea bunurilor către persoana și adresa pe care ne-o vei indica. Doar pentru acest scop, magazinul nostru are nevoie de următoarele tipuri de date personale:

Mai exact, am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi sau parteneri noștri le urmărim în vederea furnizării produselor comandate, sau pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate, atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul nostru web sau atunci când utilizezi diverse dispozitive (computer, tabletă, sau telefon mobil).

Lecții de machiaj colectează și prelucrează datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci și livrarea produselor pe care ți le dorești, îmbunătățirea experiențelor tale în website-ul Lecții de machiaj, oferirea de asistență și suport atunci când utilizezi website-ul Lecții de machiaj/ contul de client, sau pentru a-ți crea un profil de client în vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat în tabelul de mai jos modul în care prelucrăm datele tale, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele tale.

">">
În ce scop colectăm și prelucrăm datele tale?Ce date colectăm și în ce mod le prelucrăm?Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?

Date pe care ni le furnizați direct

Crearea contului tău de client

Îți putem crea un cont de utilizator pe website-ul Lecții de machiaj doar dacă ne oferi obligatoriu următoarele date personale:

 • nume, prenume;
 • e-mail;
 • număr de telefon;


Art. 6, al. 1, lit. b) din Regulamentul 679/2016 în vederea încheierii unui contract

Logarea în contul de client

Îți oferim opțiunea de a te loga în contul client prin conectarea în contul tău existent de Facebook sau Google (conectare prin rețele de socializare). Pentru conectare, ești redirecționat pe pagina rețelei tale sociale (Facebook sau Google), unde te poți loga cu datele tale de utilizator. Astfel, profilul tău de Facebook sau Google este legat la contul de client. În urma conectării, Facebook Inc. sauGoogle Inc., ne pot transmite în mod automat anumite informații cum ar fi, de ex.

 • ID-ul numeric pentru rețeaua socială;
 • email;
 • numele și prenumele;
 • sexul;
 • numele de utilizator pe Facebook, sau Google;
 • a fost verificat contul tău de utilizator (de ex. „confirmat”);

Prin asocierea unui cont administrat de un site de socializare cu contul dvs. și autorizandu-ne sa accesam aceste informatii, sunteti de acord ca putem colecta, utiliza și pastra informatiile furnizate in conformitate cu aceast acord de confidențialitate.

În plus, operatorul serviciului de rețea socială primește informații despre conectarea respectivului cont la pagina noastră. Noi stocăm și utilizăm anumite date publice transmise de Facebook sau Google pentru a te putea identifica în calitatea de client autorizat și a-ţi oferi serviciile noastre.

Art. 6, al. 1, lit. b) Regulamentul 679/2016 pentru derularea unui contract, respectiv pt a putea utiliza site-ul in vederea efectuării de comenzi.

Efectuarea de cumpărături online

Poți efectua cumpărături atât când ți-ai creat un cont de client, cât și atunci când, deși nu deții un cont de client plasezi unele produse în coșul de cumpărături iar ulterior lansezi o comandă.

De fiecare dată când lansezi o comandă vom colecta și prelucra următoarele date:

 • nume și prenume;
 • adresă de livrare;
 • număr de telefon.;

Când confirmăm comanda ta, sau te anunțăm că produsele au ajuns în punctele de preluare vom prelucra:

 • numărul de telefon și, după caz, adresa de e-mail pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării tale.

Executarea contractului

Pentru a-ți putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicată/ preda produsele în punctele de ridicare,a ne executa obligațiile de garanție asociate produselor, sau, după caz, a face un retur de produse.

Plata cumpărăturilor/ restituirea plății în caz de retur de produs/ anulare comandă


Lecții de machiaj prelucrează doar următoarele date pe care le trimite către partenerul de autorizare a plăților/ tranzacțiilor online:

 • nume, prenume;
 • ID comandă;
 • data inițierii tranzacției, data finalizării;
 • ID tranzacției;
 • situație plată (plată efectuată/ neefectuată);
 • suma tranzacționată (după caz).

În cazul unor retururi/ anulării comenzii colectăm și prelucrăm:

 • IBAN-ul și banca la care ai deschis contul bancar, pentru a-ți restitui banii plăți pentru produsele returnate/ comenzile anulate

Executarea contractului

Pentru a asigura suportul necesar procesăriide către partenerii noștri autorizați să intermedieze plata produselor comandate de tine

Livrarea produselor către tine

Îți livrăm produsele la adresa indicată, prin curierii noștri,cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor:

 • nume, prenume;
 • adresa de livrare
 • telefon;
 • valoarea sumei plătibilă cu ramburs (după caz).

Dacă ridici produsul din punctele noastre de colectare, pentru a te identifica îți vom confrunta datele din actul de identitate cu cele din comandă (fără să reținem o copie a actului de identitate), respectiv:

 • nume, prenume;
 • data nașterii.

Executarea contractului

Îndeplinirea obligațiilor noastre legate de gestionarea și livrarea produselor către client în condițiile și timpii agreați

Asistență și suport clienți

Pentru a-ți putea asigura suportul cu privire la contul tău de client / comenzile pe care le lansezi pe website, te vom identifica prin confirmarea:

 • numelui și prenumelui;
 • adresa de e-mail
 • și numărului tău de telefon;

Vom putea prelucra, cu acordul tău prealabil, vocea ta din înregistrările convorbirilor telefonice cu tine pentru a răspunde solicitărilor tale de asistență.

Aceleași date le vom prelucra și în vederea soluționării reclamațiilor tale.

Executarea contractului

Îndeplinirea responsabilităților/ activităților noastre în perioada de executare a contractului

Acțiuni de loialitate/acordarea de beneficii

Lecții de machiaj acordă și alocă diverse reduceri și beneficii aferente acțiunilor noastre de loialitate (sub forma de vouchere, reduceri, etc.). Poți vizualiza în contul de client voucherele de care ai beneficiat la un moment dat.

Executarea contractului/ Interes legitim

În scopul realizării acțiunilor noastre de loialitate în relația cu tine

Campanii promoționale, concursuri, promoții sau tombole

Pentru concursurile online derulate pe site-ul Lectiidemachiaj.com colectăm adresa ta de e-mail. Mai organizăm concursuri pe pagina oficială de Facebook, unde colectăm, în funcție de campanie, următoarele date necesare participării tale la concurs, respectiv, pentru validarea câștigătorilor prin random.org:

 • nume și prenume;
 • adresa de e-mail, sau;
 • număr telefon

Datele menționate mai sus sunt colectate doar în măsura în care ne dai consimțământul că dorești să participi la aceste campanii. Poți oricând să îți retragi consimțământul printr-un mesaj transmis către adresa de e-mail: contact@lectiidemachiaj.com

Dacă ești câștigător, vom menționa numele și prenumele tău pe pagina oficială Facebook a Lecții de machiaj sau pe website-ul nostru.

Consimțământ

În scopul participării tale la concursurile organizate de Lecții de machiaj și acordării premiilor respective

Date pe care le colectăm automat

Crearea de profiluri de client în scop de marketing direct

În funcție de interacțiunile și comportamentul tău în website-ul nostru , colectăm și prelucrăm prin intermediul partenerilor noștri datele tale doar în scopul creării profilul tău de client,în vederea transmiterii ulterioarede oferte personalizate prin canalele de comunicare alese de tine.

În vederea profilării prelucrăm următoarele date:

 • numele, prenumele, adresa ta de e-mail și/sau de corespondență și numărul de telefon mobil;
 • istoricul interacțiunilor tale cu noi, respectiv:
  • ce produse aivizualizat, căutat sau comandat;
  • ce produse ai adăugat în coșul de cumpărături și ulterior le-ai eliminat, comandat/ cumpărat;
  • ce comenzi ai inițiat și ulterior le-ai finalizat sau anulat;
  • ce produse ți-au fost livrate, au fost plătite;
 • preferințele tale când efectuezi cumpărături din Magazinul Online (ce produse ai cumpărat, la ce dată/oră, cum ai efectuat plata);
 • identificatorii online obținuți de la dispozitivul utilizat de tine atunci când navighezi pe website-ul Magazinului Online sau în aplicația mobilă

Consimțământ

Pentru crearea de profiluri șitransmiterea unor oferte personalizate prin canalele de comunicare la care consimți (sms, e-mail, notificări push-up). Poți oricând să îți retragi consimțământul prin transmiterea unui mesaj e-mail la adresa contact@lectiidemachiaj.com

Mai multe detalii despre modul în care facem profilarea în scop de marketing direct regăsești mai jos la secțiunea „Crearea de profiluri”.Ai dreptul oricând de a te opune creării de profiluri prin transmiterea unui mesaj e-mail la adresa contact@lectiidemachiaj.com

Navigarea online

Atunci când vizitezi website-ul Magazinului Online,te autentifici în contul de client, sau utilizezi aplicația noastră mobilă,mai colectăm cu ajutorul cookie-urilor și date obținute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine („dispozitivul”), informații cu care te putem identifica online („identificatori online”), și pe care le utilizăm la profilarea în scop de marketing direct:

 • Adresa IP;
 • Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și versiunea sistemului de operare al dispozitivului;
 • Date de protocol HTTP/HTTPS;
Publicitate comportamentală on-line

Pe baza navigărilor și comportamentului tău în website-ul Lecții de machiaj, prin Google Analytics, monitorizat prin cookie-uri, îți vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informațiilor despre navigarea ta în website-ul Lecții de machiaj sau din aplicația mobilă, te vom încadra într-un grup de interes cu alți clienți similari, ca și comportament de navigare și îți vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.

Consimțământ cookie

Pentru cookie-urile care monitorizează comportamentul tău în website-ul Lecții de machiaj .

Dacă nu dorești să participi la monitorizarea prin cookie-uri în scopul transmiterii de reclame (bannere) on-line pe baza intereselor tale, poți refuza setarea în acest sens a unui modul cookie prin setarea browser-ului care dezactivează în general setarea automată de module cookie. Poți de asemenea, dezactiva modulele cookie pentru serviciile publicitare ale unui furnizor servicii browser (de ex. Google),setând browser-ul tău în așa fel încât modulele cookie ale domeniului respectiv să fie blocate. Poți face asta foarte ușor din următoarea pagină/următorul link

Opțiunea de a renunța la publicitatea comportamentală on-line nu va opri afișarea reclamelor generale, care nu sunt individualizate în funcție de interesele tale.

Oferte pe bază de audiențele personalizate (pe liste de clienți)

Cu acordul tău, vom utiliza adresa ta de e-mail și numărul de telefon mobil pentru crearea de liste de clienți codificate („datele hash”), iar apoi vom folosi datele codificate din această listă pentru a corela datele tale (și a altor clienţi dintr-un grup de interes) cu datele persoanelor de pe Facebook, pentru a transmite, pe acest canal, către contul tău de Facebook oferte personalizate prin reclame țintă.

Facebook codifică datele hash, le încarcă în platforma socială și astfel ne creează audiență, utilizând aceste date hash exclusiv pentru corelarea cu datele din contul tău de Facebook, fără să distribuieaceste date terților (sau, altor agenții de publicitate comercială) și vor fi șterse automat de Facebook imediat după corelare.

În plus, pe website-ul Lecții de machiaj utilizăm și serviciile Facebook de audiență personalizată creată cu ajutorul datelor pixelului tău și al datelor din aplicația ta mobilă. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, noi și Google putem identifica faptul că ați dat click pe anunțul nostru publicitar din Facebook și ați fost redirecționat către website-ul Lecții de machiaj . Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la întocmirea de statistici privind succesul și utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook.

Consimțământ

Pentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți)

Mai multe detalii privind scopurile, modul de colectare și prelucrare a datelor cu caracter personal de către Facebook și pentru setări de protecție a sferei tale private pe Facebook, poți consultaîn Politica de confidențialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.

Poți oricând să îți retragi consimțământul prin transmiterea unui e-mail la adresa contact@lectiidemachiaj.com

Mentenanța și securizarea website-ului Lecții de machiaj

Utilizăm următorii identificatori online pentru mentenanța și securizarea website-ului Lecții de machiaj :

 • Adresa IP;
 • Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;
 • Date de protocol HHTP/HTTPS;
 • Locația dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la website-ul Lecții de machiaj

Mai exact, prelucrăm datele tale pentru:

a asigura buna funcționare a website-ului, respectiv:

 • afișarea corectă a conținutului website-ului Lecții de machiaj ;
 • reținerea datelor tale de autentificare (atunci când ne soliciți);
 • îmbunătățirea website-ului Lecții de machiaj ;
 • parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/ autentifici la cerințele site-ului Lecții de machiaj .

a asigura securitatea website-ul și a te asigura că te protejăm împotriva fraudei sau a oricărei breșe de securitate IT în ceea ce privește website-ul Lecții de machiaj .

identificarea și remedierea defecțiunilor care împiedică utilizarea website-ului nostru sau contului tău de client.

Interes legitim

Implementarea, parametrarea și menținerea măsurilor de securitate a website-ului Lecții de machiaj .

Audit și raportări

Prelucrăm datele tale pentru auditarea financiară anuală, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale impuse de prevederile legale aplicabile în materie fiscală și contabilă.

Apărarea drepturilor în justiție

Atunci când ne apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau când ne protejăm interesele împotriva unor pretenții/ reclamațiinejustificate, vom prelucra datele tale necesare formulării unor întâmpinări, concluzii scrise, cereri și documente specifice.

Interes legitim

Exercitarea oricăror apărări/ drepturi în fața instanțelor de judecată, sau autorităților sau instituțiilor publice / de control

Proceduri și investigații ale autorităților și/sau organelor judiciare

În mod excepțional și conform legii, vom furniza autoritățilorși instituțiilor competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege, conform procedurii prevăzute de lege, următoarele tale date: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon.

Cerințe prevederi legale

Pentru conformarea cu obligațiile legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile în materie privind protecția împotriva fraudei, spălării banilor și terorismului.

Date pe care le colectăm din alte surse

Navigare rețele sociale

Dacă ne dai like pe pagina de Facebook a Lecții de machiaj  sau dacă te loghezi în contul tău de client cu adresa și parola Facebook, vom primi aceste date fără a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu tine și, eventual, pentru a-ți transmite unele oferte personalizate prin contul tău de Facebook pe bază de audiențe personalizate.

Consimțământ

Transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți).

Poți oricând să îți retragi consimțământul prin transmiterea unui mesaj e-mail la adresa contact@lectiidemachiaj.com

CREAREA DE PROFILURI ÎN SCOP DE MARKETING DIRECT

Atunci când îți trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificări push-up) putem folosi anumite „tehnici de creare a profilurilor” respectiv, o modalitate de prelucrare automată a datelor tale constând în special în analiza și interpretarea datelor tale personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferințele, interesele tale la cumpărături în website-ul Lecții de machiaj. În scop de profilare, Lecții de machiaj nu prelucrează date sensibile privind orientarea sexuală, credințele religioase sau afilierile politice.

Comportamentul și preferințele tale personale la cumpărături reies din istoricul tău de vizite și/sau cumpărături în website-ul Lecții de machiaj , din utilizarea de către tine a aplicației mobile, din situația ta financiară care rezultă în urma cumpărăturilor pe care le faci, și alte interese personale pe care ni le-ai furnizat, interese comune cu ale altor clienți.

Îți poți modifica preferințele tale de marketing direct în contul de client de pe Lecții de machiaj , oricând ulterior înregistrării tale drept client Lecții de machiaj , direct în contul de client.

Te poți opune creării de profiluri în scop de marketing direct, pe oricare dintre canalele de comunicare la care ai consimțit anterior, prin retragerea consimțământului la dezabonarea de pe un anumit canal de comunicare pentru care ai optat anterior. Pentru mai multe detalii vezi mai jos secțiunea „Drepturile și opțiunile tale”.

CAT TIMP PĂSTRĂM DATELE TALE?

Lecții de machiaj prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.

Pastram informatiile personale atata timp cat este necesar pentru a furniza in siguranta Serviciile pe care le-ati solicitat sau pentru alte scopuri, cum ar fi respectarea obligatiilor legale, rezolvarea disputelor si punerea in aplicare a politicilor noastre.

Dupa ce nu mai este necesar sa pastram informatiile dvs. personale, vom dispune stergerea intr-un mod sigur, in conformitate cu politicile noastre de pastrare și stergere a datelor. Vom respecta dreptul dvs. legal de a solicita stergerea informatiilor personale din sistemul nostu.

Obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție).

Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în website-ul Lecții de machiaj . Dacă îți dezactivezi contul de client din Magazinul Online, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

În acest fel îți vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta și prelucra din nou datele tale dacă ni le vei oferi din nou în website-ul Lecții de machiaj .

Pentru scopurile pentru care ne-ai oferit consimțământul la prelucrarea datelor, evidențiate în tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop până când îți retragi consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv, cu excepția cazului în care suntem obligați să menținem aceste date pentru o perioadă mai lungă potrivit legii, pentru raportări la autoritățile publice, sau pentru a ne apăra drepturile în justiție.

Te informăm că ne bazăm pe consimțământul tău atunci când prelucrăm datele tale pentru a-ți transmite:

 • oferte personalizate pe bază de publicitate comportamentală online;
 • oferte personalizate bazate pe profilarea pe care o facem în scop de marketing direct, prin canalele de comunicare sms, email;
 • oferte bazate pe audiențele personalizate (pe liste de clienți) în Facebook;

* Consimțământ – va însemna acordul tău liber, specific și informat prin care accepți fără dubiu ca datele tale să fie prelucrate de către noi în scopul pentru care îți dai acordul. În website-ul Lecții de machiaj îți poți exprima consimțământul prin acțiunea ta de a bifa căsuța relevantă asociată scopului și mijlocului de prelucrare precizat în prezenta Notă de informare.

CU CINE ÎMPĂRTĂȘIM DATELE TALE?

Datele tale personale pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a-ți furniza produse.

Pentru a-ți furniza produsele comandate în website-ul Lecții de machiaj , vom partaja datele tale cu partenerii noștri de încredere. Selectăm foarte atent partenerii și furnizorii care efectuează, în numele nostru, operațiuni suport activității noastre. Împărtășim cu aceștia doar datele personale necesare realizării activităților specifice pe care le încredințăm acestora.

Atunci când externalizăm anumite activități către partenerii noștri de încredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica în prealabil dacă aceștia asigură protecția datelor tale prin măsuri stricte de securitate a datelor și vom încheia cu fiecare contracte de prelucrare a datelor.

Mai exact, transmitem unele date către terțe părți (furnizoriiși partenerii noștri) pentru realizarea funcțiilor și serviciilor necesare operării activităților Magazinului Online, cum ar fi:

 • furnizorul care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe situat în România;
 • furnizorul aplicației de gestionare a operațiunilor în depozit și punctele de preluare a produselor, sau care ne ajută să vă printăm și livrăm facturile produselor livrate în localităţi situate în România;
 • furnizorul serviciilor de telefonie mobilă care ne ajută să ținem legătura cu tine, situat în România;
 • curieri terți autorizați de noi să livreze produsele cumpărate de tine (Fan Curier);

Împărtășim datele tale cu partenerii noștri și în scopuri de marketing

Pentru a-ți oferi produse personalizate intereselor și preferințelor tale, prelucrăm anumite date cu unii parteneri care ne ajută să vă adresăm ofertele personalizate, cum ar fi: (i) prelucrarea datelor prin platforma Facebook pentru a-ți transmite oferte personalizate prin reclame țintă cu ajutorul funcției de audiențe personalizate pe liste de clienți, sau (ii) prelucrarea datelor pentru a-ți transmite ofertele personalizate bazate pe publicitatea comportamentală online derulate cu Google AdWords. Modul în care Facebook sau Google prelucrează datele tale este prezentat în tabelul din această Politică de prelucrare a datelor.

Transmiterea datelor către autorități și instituţii publice sau organe judiciare

Putem transmite unele din datele tale personale autorităților sau instituțiilor publice competente, atunci când ne impune legea (de ex. investigarea fraudelor;prevenirea spălării banilor; depunerea declarațiilor, situațiilor financiare la autoritățile fiscale etc.), sau putem transmite aceste datecătre instanțele judiciare atunci când ne apărăm în justiție, sau în fața altor autorități publice.

Accesul auditorilor și consultanților

Dacă vom decide în viitor să înstrăinăm acțiunile sau afacerea Lecții de machiaj vom oferi acces sau transmite auditorilor și consultanților potențiali(ilor) cumpărători datele clienților noștri pentru efectuarea auditului necesar achiziției acțiunilor/ afacerii. Pentru acest scop, ne vom asigura că orice potențial cumpărător va urmări și implementa masurile de securitate necesare pentru protecția datelor tale, iar părțile vor semna în prealabil un contract de prelucrare a datelor pentru scopul tranzacției.

CÂND TRANSFERĂM DATELE TALE ÎN AFARA SPAȚIULUI UNIUNII EUROPENE SAU SEE?

Ca și regulă, datele tale nu sunt stocate într-o țară situată în afara Uniunii Europene sau Spațiului Economic European („SEE”).

Totuși, unele date pot fi transferate către partenerii noștri care ne ajută să operăm activitățile website-uluiCUPIOși sunt situați în afara spațiului Uniunii Europene. Însă, cu fiecare dintre acești parteneri am depus eforturi rezonabile pentru a ne asigura că există măsuri adecvate de protecție a datelor.

Atunci când îți transmitem oferte personalizate prin reclame țintă apelăm la funcția de audiențe personalizate gestionată de Facebook, Inc. situat în afara UE/Spațiului Economic European, care însă este certificat conform informațiilor disponibile public conform cerințelor Scutului de Confidențialitate UE-SUA (considerat a asigura un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate din Uniunea Europeană către organizații din Statele Unite). Vă recomandăm să consultați și Politica de confidențialitate a Facebook pe site-ul acesteia.

Daca vom transfera datele taleși către alți parteneri/ furnizori ai Lecții de machiaj situați în state care nu asigură un nivel adecvat de protecție a datelor transmise, ne angajăm să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura că respectivii parteneri/furnizori respectă termenii și condițiile stabilite în această Politică. Aceste măsuri pot include în plus implementarea unor standarde de protecție a datelor (de ex. ISO 27001), a unor clauze contractuale standard adoptate de Comisia Uniunii Europene, precum și a unor sisteme de control direct al acestor mecanisme.

CE MĂSURI DE SECURITATE ASIGURĂM PENTRU PROTECȚIA DATELOR TALE?

Lecții de machiaj asigură măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele tale personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru.

Implementăm procese sistematice de instruire a persoanelor responsabile de securitatea IT și de monitorizare și audit al securității sistemelor și infrastructuri IT conform politicilor interne ale Lecții de machiaj .

În plus, depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura(inclusiv prin contractele încheiate cu aceștia) că și parteneri noștri de încredere gestionează măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru prelucrarea datelor pe care le împărtășim cu aceștia.

CARE SUNT DREPTURILE ȘI OPȚIUNILE TALE ÎN PRIVINȚA DATELOR PE CARE LE PRELUCRĂM?

Dorim să ne asigurăm că în orice moment ai controlul deplin asupra datelor tale și că îți poți exercita efectiv drepturile și opțiunile pe care le ai potrivit GDPR.

Pentru a ne asigura că ai controlul efectiv al datelor tale, te informăm că ai următoarele posibilități bazate pe tehnologiile pe care le ai la dispoziție:

 • poți gestiona din contul de client accesarea, rectificarea sau ștergerea directă a unor datele disponibile în contul tău de client în website-ul Lecții de machiaj ;
 • vei putea șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările website-ului Lecții de machiaj în plus, poți alege să modifici setările browser-ului pe care îl folosești astfel încât să restricționezi urmărirea de către cookie-uri a comportamentului tău în website-ul Lecții de machiaj  (totuși, aceste restricționări îți pot afecta experiența de navigare în website-ul Lecții de machiaj );
 • .platformele social media și motoarele de căutare (de ex. Google sau Facebook) îți oferă posibilitatea de a gestiona diverse opțiuni privind modul în care alegi să îți prelucreze datele.

În plus acestor opțiuni, GDPR îți oferă, în calitate de persoană vizată, drepturile descrise mai jos. Înainte de a da curs oricărei solicitări privind drepturile tale, ne vom asigura că ești titularul datelor cu privire la care alegi să îți exerciți aceste drepturi, iar pentru acest scop îți putem solicita unele informații/ date pentru a verifica identitatea ta, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea ta. Corespondența pe care o vom purta cu tine o vom putea păstra pentru a asigura că ținem evidența solicitărilor și și răspunsurilor privind drepturile tale.

 • Dreptul de a fi informat. Ai dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care prelucrăm datele tale, inclusiv detalii privind drepturile tale, în calitate de persoană vizată. Aceste informații despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele talesunt incluse și în această politică.
 • Dreptul de acces la date. Ai dreptul de a accesa datele pe care le prelucrăm despre tine, fără apercepe vreun fel de taxă la primele furnizări de date. Dacăvei avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, vom putea percepe o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate și nejustificate.
 • Pentru a-ți exercita dreptul de acces, ne poți trimite solicitarea ta prin: contact@lectiidemachiaj.com
 • Dreptul la rectificarea datelor. În cazul în care identifici că datele tale pe care le prelucrăm sunt incorecte, incomplete sau inexacte: ne poți trimite o solicitarea de rectificare/ștergere a datelor la adresa de e-mail: contact@lectiidemachiaj.com
 • Dreptul de a te opune marketing-ului direct (inclusiv profilarea în scop de marketing direct).

  Te poți opune oricând și dezabona lacomunicările noastre de marketing direct în orice moment. Poți face acest lucru ușor prin a da click pe linkul „dezabonare” în orice e-mail pe care le vom trimite către tine.

  În plus, poți opta pentru retragerea consimțământului tău exprimat anterior pentru transmiterea de oferte personalizate bazate pe profilare prin canale de comunicare email, sms sau notificări push-up:

  direct din contul de client.

  Retragerea consimțământului (prin dezabonare sau solicitare scrisă) nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

 • Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim.

  Te poți opune în orice moment oricărei prelucrări de date atunci când la o astfel de prelucrare ne bazăm pe interesul nostru legitim. Consultați secțiunea „Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?” din tabelul de mai sus pentru a identifica situațiile în care prelucrarea noastră se bazează pe interesul nostru legitim.

  Poți exercita acest drept înscris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresade e-mail: contact@lectiidemachiaj.com

 • Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat).

  Ai dreptul de a ne solicita ștergerea datelor tale în oricare dintre situațiile următoare:

  • datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;
  • îți retragi consimțământul pe baza căruia am prelucrat datele tale și nu există un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare;
  • te opui prelucrării datelor atunci când prelucrăm datele în scop de marketing direct (inclusiv, profilarea în scop de marketing direct),
  • te opui prelucrării datelor bazat pe interesul nostru legitim și nu putem să demonstrăm că avem motive legitime care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților tale;
  • datele personale sunt prelucrate contrar legii
  • datele personale trebuie șterse pentru a ne conforma obligațiilor noastre legale.

  Acesta nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea ta de ștergere a datelor dacă: (i) suntem ținuți să ne conformăm unor obligații legale de a păstra datele; sau (ii) dacă datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în justiție.

  Poți exercita acest drept înscrisprin transmiterea unei solicitări scrise la adresade e-mail: contact@lectiidemachiaj.com

 • Dreptul de a restricționa prelucrarea

  Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor în una din situațiile descrise mai jos.

  1. exactitatea datelor este contestată de tine (persoană vizată), pentru o perioadă care ne va permite să verificăm corectitudinea datelor;
  2. prelucrarea datelor este ilegală iar tu (persoana vizată) te opui ștergerii datelor și ne soliciți restricționareaprelucrării acestor date;
  3. nu mai avem nevoie de datele tale, dar acestea sunt solicitate de tine (persoana vizată) pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;
  4. tu (persoana vizată)ridici unele obiecții cu privire la prelucrarea datelor bazată pe intereselenoastre legitime, în temeiul verificării dacă motivele legitime ale operatorului le depășesc pe cele ale persoanei vizate (adică ale tale).

  Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresade e-mail: contact@lectiidemachiaj.com

 • Dreptul de portabilitate.

  Atunci când prelucrăm datele tale în baza consimțământului sau executării contractului, și în mod automat, vei avea dreptul să ne soliciți transferul datelor tale: (a) către tine sau (ii) către un alt operator indicat de tine. Cea de-a doua situație presupune că ai opțiunea de a ne solicita transmiterea datelor asociate contului de client către un alt operator de date (de ex. către un operator care administrează un alt website de magazin online). Mai exact, vei putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ai furnizat direct în mod activ (exceptând orice date derivate sau create/ dezvoltate de Lecții de machiaj, cum ar fi spre ex. un profil de client).

  Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresade e-mail: contact@lectiidemachiaj.com transmite datele tale solicitate conform celor precizate aici într-un format structurat și care permite reutilizarea datelor (de ex. în format XML, JSON, CSV).

 • Dreptul de a face plângeri la autoritatea de supraveghere

  Ai dreptul să depui orice plângeri în fața A.N.S.P.D.C.P.asupra modului în care noi prelucrăm datele tale personale. Totuși, sperăm că vei decide să discuți mai întâi cu noi, înainte de a depune orice plângeri la A.N.S.P.D.C.P. Protecția datelor tale este foarte importantă pentru noi și vom lua toate masurile necesare pentru a soluționa orice problemă cu privire la controlul și securitatea datelor tale.

  De asemenea, te poți adresa cu diverse întrebări și către A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protecției datelor din România.Poți găsi unele ghiduri și linii directoare privind drepturile tale pe pagina web a autorității http://www.dataprotection.ro/

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

Lecții de machiaj îți stă la dispoziție pentru orice nelămuriri, clarificări sau orice detalii de care ai nevoie cu privire la prezentul ghid de prelucrarea datelor. Ne poți contacta și pentru orice sugestii sau comentarii legate de acest ghid sau modul în care colectăm și utilizăm datele tale.


CÂND SE ACTUALIZEAZĂ ACEST GHID?

Prezentul ghid de prelucrare a datelor este supus modificărilor și se completează cu celelalte politici specifice ale Lecții de machiaj ,respectiv: (a) Politica de prelucrare a datelor prin sisteme CCTV [dacă există], și (b) Politica de utilizare a cookies.